Een 'echte' Aziaat op het Antwerpse zuid

Wat de pers over ons zeggen

Een ‘echte’ Aziaat op het Antwerpse zuid

By In Uncategorized

5 flavors Mmei: Een ‘echte’ Aziaat op het Antwerpse zuid

Uw Whatmatters redacteur is een koele minnaar van de Chinese keuken (ook van de Chinese vrouwen trouwens, alsook de Thaïse massage, wegens te pijnlijk, nvdr.). Net een keertje teveel slecht geworden van een ‘foute’ bami. Maar laat Mmei dan een uitzondering zijn. Als zelf de Gault&Millau er in het verleden zijn hoed voor af deed, dan weet je dat de kans op pot hangen nihil is en dat je kwalitatief wat voorgeschoteld krijgt.

Verhuis naar de Volkstraat

Fong Mei, de eerdere naam van het restaurant, wist in 2013 in de gids stevig te scoren, kende en waanzinnig 2014 en nam daardoor in 2015 een noodzakelijke break, niet alleen de Whatmatters redactie zit er soms even door. Het restaurant je tot 2014 in hartje Chinatown van Antwerpen moest gaan zoeken tussen de bizarre winkeltjes door, heeft nu voor de versie 2.0 een eigen stekje op het Antwerpse Zuid weten te bemachtigen. Minder charme in de buurt, makkelijk parkeren!
Chef-kok Leung Kwai Lam, één van de beste Aziatische chefs volgens velen, brengt er een pure Aziatische keuken zonder al te veel naar de pijpen van de Europese smaakpapillen te willen dansen. Bij Mmei proef je de echte Kantonese keuken en zal je vergeefs zoeken naar een loempia. Die kan je perfect krijgen bij frituur ‘Vettige Marc’ 3 straten verder.

Goddelijke Dim Sum

Probeer er de goddelijke Dim Sum, laat je veroveren door de ‘echte’ Aziatische keuken en geniet van de heerlijke Aziatische chaos, voor romantisch tafelen zijn er betere adresjes, dat kunnen we je wel even meegeven. De bediening is super enthousiast en vriendelijk maar af en toe verliest de ploeg nog wel eens het Noorden, maar kom om culinair te tafelen maken we graag tijd? Ook de wijnkennis bij het personeel is beperkt, maar ook dat hoeft geen ramp te zijn, toch?
o
Als zelfs een gereputeerde sterrenchef als Wouter Van Der Vieren er zich op deze manier over uitlaat op Facebook, dan hebben wij daar bij Whatmatters weinig toe te voegen.

Geef je dus weinig om de setting maar wil je gewoon het beste van wat de Aziatische keuken te bieden heeft? Reserveren!

5 Flavors Mmei -Volkstraat 37 – 2000 Antwerpen 
Facebook  
Link: https://whatmatters.be/2016/07/5-flavors-of-mmei-de-echte-aziaat-op-het-antwerpse-zuid/